Berk-pixabay.jpg

Betula Bliss

 

 

 

 
 

Waar staat Betula Bliss voor

Betula Bliss is niet zomaar gekozen.

Betula is de wetenschappelijke naam voor de boom berk. De berk is voor mij een belangrijke boom. Hij stond in de eerste paar jaar van mijn leven bij ons in de achtertuin en ik was er dan ook vaak. Daarnaast staat deze boom veelvuldig in Scandinavië. Vanuit mijn jeugd kwam ik vaak in Scandinavië en later ook voor mijn werk. Het is mijn 2e thuis en als ik zoveel berken bij elkaar zie in die bossen, kan ik daar alleen maar blij van worden. Meertje en een kampvuur erbij en ik ben helemaal in mijn element.
De takken met bladeren gebruiken ze daar in de sauna en tijdens de midzomernacht viering rond 21 juni. Van de stam worden de mooiste creaties gemaakt. Het is 1 van de weinige bomen die zo noordelijk in Scandinavië kan groeien. Het kan tegen een arme voedingsbodem en hij wortelt niet diep. Een hele sterke boom! En dus een sterke naam voor mijn bedrijf.

Bliss betekend geluk & vreugde. Daarnaast een geweldig nummer van Muse. Een hele mooie toevoeging naast Betula en dus een mooi onderdeel van mijn bedrijf!

 
 
 
17523113_1644635488883996_6923652425800622879_n.jpg
                               Kuksa

                               Kuksa