Administratiesysteem Acumulus

Na Moneybird nu een stukje over Acumulus.
Waarom ik deze ook aanbeveel? Ik ben ooit zelf met Acumulus gestart voor mijn eigen boekhouding.
Waarom? Omdat ik een systeem nodig had en ik tijdens de opleiding van Virtual Assistant in aanraking kwam met Acumulus.
En ik moet zeggen, voor beginners is dit echt een heel fijn systeem. Je hoeft echt weinig van boekhouden te snappen om dit werkend te krijgen.
Een voorbeeld, als jij een bonnetje invoert van een lunch, dan zijn dit representatiekosten. Hij geeft dan al zelf aan dat je de btw op vrij moet zetten en hij maakt automatisch de berekening van wat je mag aftrekken (mag namelijk niet voor 100%).

Je kan daarnaast ook heel eenvoudig bij elke factuur aangegeven of er een deel privé is of niet, en hoeveel % dit is zonder moeilijke memoriaal boekingen aan te maken.

Wat voor voordelen heeft het nog meer:
-Je kan je km vergoeding heel makkelijk toevoegen.
-Er zit een tijdnotitie in en die kan je heel makkelijk naar projecten doorzetten en van daaruit kan je een factuur opmaken.
-Projecten aanmaken en factureren.
-Wie IB aangiftes niet doodeng vinden kunnen dit zelf doen, d.m.v. een duidelijke handleiding en jaarrekening die je uit Acumulus kan halen.
-Wat ik heel handig vind is het fiscale gedeelte met het berekenen van je fiscale voordelen. Zo weet ik wat voor winst ik overhoud na alle fiscale voordelen.
-Heel makkelijk om een webshop te maken met de ingebouwde webshop. Zelfs voor Squarespace gebruikers onder ons.
-Btw is simpel te doen.
-Je kan nu ook je inkoop facturen mailen naar Acumulus.
-Overzicht eerste pagina vind ik heerlijk. Zo zie ik meteen of mijn bankoverzichten kloppen met Acumulus en de bank.

Wat ik minder fijn vind:
-Ik merk dat ik in Moneybird de memoriaal prettig vind om dingen te corrigeren. Nu is dit in Acumulus eigenlijk niet nodig, maar toch.
-Lay-out is niet zo hip
-Bonnetjes vind ik zelf nog een gedoe.
-Het heeft geen koppelingen met de bank. Nu is dit mijns inziens ook niet nodig, want dit gedeelte werkt anders dan de meeste andere systemen. Bij uitgaande facturen hoef je alleen aan te geven of hij betaald is en op welke datum. Dit is handmatig in 2 tellen gedaan.
-Je kan wel een MT940 bestand downloaden wanneer je op 1 bepaalde rekening veel betaald. Dan hoef je dit niet allemaal handmatig op betaald zetten. Ik vind het zelf niet echt nodig, want dit kost ook nog best tijd.

Nadeel en voordeel:
-Het werkt echt zo anders dan andere boekhoudsystemen dat niet iedereen de omslag kan maken. Maar dit is eigenlijk ook weer een voordeel, juist voor mensen die niks kunnen met de andere systemen.

Wil jij er ook met Acumulus beginnen? Je kan 30 dagen gratis testen.
Gebruik dan onderstaande code, dan kan ik nog een leuk zakcentje ermee verdienen :-)

https://www.sielsystems.nl/acumulus/redirect.php?id=121273

Administratiesysteem Moneybird incl. link 4 maanden gratis ipv 2 maanden.

Ik werk met 2 verschillende administratiesystemen die beiden echt heel anders werken.

Vandaag zal ik wat meer vertellen over Moneybird en wat voor mij de voor- en ook nadelen zijn.

Moneybird is een heel fijn systeem om mee te werken en ook mee samen te werken. Je kan meerdere mensen toegang geven tot Moneybird, zodat men op afstand met je mee kan helpen, je administratie kan checken etc.
Wat ik ook erg prettig vind, is dat het systeem heel makkelijk oogt. Met een beetje administratieve kennis kan je heel snel en makkelijk op weg. Het geeft in het begin aan wat je moet doen om het werkend te krijgen en klaar, klaar om te beginnen.
Maar daar zit een klein addertje, de informatie is niet volledig. Iemand dus met kennis van boekhouden kan redelijk makkelijk verder. Maar dan nog mis je echt de tips en de trucjes die ook in Moneybird zitten. Alleen zit jij daarop te wachten, wanneer je zelf niet zoveel kaas hebt gegeten van het boekhouden? Dan nog vind ik het niet volledig. Voordeel, ik spijker je daarop bij!
Ik wil dat je het wel moet weten, want zo leer je je bedrijf een stuk beter van kennen! Enne ook met geen boekhoudkundige achtergrond is dit te leren.

Verder vind ik het een voordeel dat je hier makkelijk met Profit First kan werken (heel fijn potjessysteem wat ik nog een keer apart ga benoemen). Omdat meerdere rekeningnummers mogelijk zijn en men niet kruisposten (want zo heet het als je van je ene potje naar je andere potje overmaakt) niet wordt gerekend als transactie. Waardoor het pakket niet meteen duur hoeft te zijn.
Daarnaast is het heerlijk om allerlei koppelingen te maken met meerdere banksystemen en andere systemen.
Ook mogelijk om automatisch facturen te laten versturen naar je klanten. En je kan je inkoopfacturen en bonnetjes naar een inbox van je eigen Moneybird versturen en hij zet deze alvast voor je in het systeem. Boekhouden werd nog eens leuk en kost zo stukken minder tijd!

Wil je meer leren over Moneybird? Voor verschillende klanten heb ik 1 op 1 of 1 op 2 sessies gedaan om Moneybird beter te leren kennen. Dit kan heel makkelijk op afstand via Zoom. En zo heb ik alle aandacht voor jou en je specifieke vragen. Stuur mij een berichtje wanneer je dit graag wilt doen!

Wil je gaan werken met Moneybird? Dan bij deze een link zodat je Moneybird 4 maanden gratis kan gaan proberen i.p.v. de standaard 2 maanden.
https://www.moneybird.nl/?referrer=f9b8456276

Zijn er dan verder geen nadelen? Mwha er is omheen te werken, maar ik vind het jammer dat ze geen urenregistratie in Moneybird hebben en ook geen km registratie.
Een nadeel vind ik ook dat je niet gewezen wordt op het feit dat je geen btw mag aftrekken van representatiekosten en dat er geen melding wordt gemaakt dat deze voor 80% mag worden afgetrokken i.p.v. 100%. Dit moet je met een memoriaal zelf doen. Meeste mensen zonder boekhoudkundige achtergrond dit gewoon niet zelf kunnen of willen doen.

Conclusie, fijn werkend pakket en ieder systeem heeft zo nadelen en voordelen. Echter zoek er 1 die bij jou past.

Treinkaart is je factuur

Wist je dat je je btw mag terugvragen van je treinkaartje (ov kaart) wanneer dit een zakelijke rit was? Op een treinkaartje (ov kaart) zit 6% btw (vanaf 2019 is dit 9%). Je treinkaartje is dan je bon/factuur. Deze kun je dus ook in je administratieve systeem uploaden.

Let op stortingen op je ov kaart gelden dan weer niet. Je moet kunnen aantonen welke rit het was en wat voor kosten er aan deze rit zaten.

Investeringen einde jaar (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek)

Heb je dit jaar investeringen gedaan door b.v. een computer te kopen, een telefoon etc? Dan kun je in aanmerking komen voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Je moet dan min. Eur 2301,- ex. btw hebben uitgegeven aan een investering. 
Heb je niet 1 bedrijfsmiddel gekocht? Je mag ook meerdere bedrijfsmiddelen bij elkaar optellen. 
Let op, per bedrijfsmiddel moet het dan wel weer Eur 450,- zijn geweest.
Voorbeeld: Je hebt in 2018 een telefoon gekocht van Eur 800 ex. btw en ook nog een laptop van Eur 1800 ex. btw. Totaal Eur 2600,- Dan kun je in aanmerking komen voor de KIA.