Administratiesysteem Acumulus

Na Moneybird nu een stukje over Acumulus.
Waarom ik deze ook aanbeveel? Ik ben ooit zelf met Acumulus gestart voor mijn eigen boekhouding.
Waarom? Omdat ik een systeem nodig had en ik tijdens de opleiding van Virtual Assistant in aanraking kwam met Acumulus.
En ik moet zeggen, voor beginners is dit echt een heel fijn systeem. Je hoeft echt weinig van boekhouden te snappen om dit werkend te krijgen.
Een voorbeeld, als jij een bonnetje invoert van een lunch, dan zijn dit representatiekosten. Hij geeft dan al zelf aan dat je de btw op vrij moet zetten en hij maakt automatisch de berekening van wat je mag aftrekken (mag namelijk niet voor 100%).

Je kan daarnaast ook heel eenvoudig bij elke factuur aangegeven of er een deel privé is of niet, en hoeveel % dit is zonder moeilijke memoriaal boekingen aan te maken.

Wat voor voordelen heeft het nog meer:
-Je kan je km vergoeding heel makkelijk toevoegen.
-Er zit een tijdnotitie in en die kan je heel makkelijk naar projecten doorzetten en van daaruit kan je een factuur opmaken.
-Projecten aanmaken en factureren.
-Wie IB aangiftes niet doodeng vinden kunnen dit zelf doen, d.m.v. een duidelijke handleiding en jaarrekening die je uit Acumulus kan halen.
-Wat ik heel handig vind is het fiscale gedeelte met het berekenen van je fiscale voordelen. Zo weet ik wat voor winst ik overhoud na alle fiscale voordelen.
-Heel makkelijk om een webshop te maken met de ingebouwde webshop. Zelfs voor Squarespace gebruikers onder ons.
-Btw is simpel te doen.
-Je kan nu ook je inkoop facturen mailen naar Acumulus.
-Overzicht eerste pagina vind ik heerlijk. Zo zie ik meteen of mijn bankoverzichten kloppen met Acumulus en de bank.

Wat ik minder fijn vind:
-Ik merk dat ik in Moneybird de memoriaal prettig vind om dingen te corrigeren. Nu is dit in Acumulus eigenlijk niet nodig, maar toch.
-Lay-out is niet zo hip
-Bonnetjes vind ik zelf nog een gedoe.
-Het heeft geen koppelingen met de bank. Nu is dit mijns inziens ook niet nodig, want dit gedeelte werkt anders dan de meeste andere systemen. Bij uitgaande facturen hoef je alleen aan te geven of hij betaald is en op welke datum. Dit is handmatig in 2 tellen gedaan.
-Je kan wel een MT940 bestand downloaden wanneer je op 1 bepaalde rekening veel betaald. Dan hoef je dit niet allemaal handmatig op betaald zetten. Ik vind het zelf niet echt nodig, want dit kost ook nog best tijd.

Nadeel en voordeel:
-Het werkt echt zo anders dan andere boekhoudsystemen dat niet iedereen de omslag kan maken. Maar dit is eigenlijk ook weer een voordeel, juist voor mensen die niks kunnen met de andere systemen.

Wil jij er ook met Acumulus beginnen? Je kan 30 dagen gratis testen.
Gebruik dan onderstaande code, dan kan ik nog een leuk zakcentje ermee verdienen :-)

https://www.sielsystems.nl/acumulus/redirect.php?id=121273