9U5A8741.jpg

Marieke in een nutshell:

Amerika, Scandinavië, gestructureerd avontuurlijk, Muse, natuurreligies, mindset, knalroze, oude reclameborden, ons VW kampeerbusje, hou niet van vliegen (maar doe het wel).

Ik ben Marieke de Oude,

een eigenwijze, leergierige midden dertiger, die graag aanpakt, maar ook gerust in de zon kan zitten met of zonder boek. Dat laatste willen ze ook wel mediteren noemen. 

Ik heb een voorliefde voor reizen. Dit zal mede komen doordat ik vroeger met mijn ouders en broertje regelmatig op pad ging met kampeerbusjes, tent of caravan. Het kamperen met ons kampeerbusje doen we nog steeds, ouders en broertje zijn inmiddels ingeruild voor mijn man. Ook verre reizen doen we regelmatig. Naast het reizen vind ik het ook altijd fijn om weer huiswaarts te keren naar onze twee konijnen Coen en Nijn. Ik dacht dat ik soms eigenwijs was maar die twee winnen het!

Door mijn voorliefde voor reizen ben ik gaan studeren en werken in het toerisme. In totaal heb ik 9 jaar in het toerisme gewerkt, waarvan de laatste 5 jaar de productie en yield management (vluchten en accommodatie) van de reizen naar Scandinavië. Aan het eind van deze periode zag ik het mooie niet meer van de landen en daarom tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Ik kon beginnen in het bedrijf van mijn vader, hier heb ik 6 jaar gewerkt. Hij had in de economisch moeilijkere tijden iemand nodig die met hem kon sparren en ondersteunen met zaken waar hij op dat moment geen tijd meer voor had. Hier hield ik van het bedrijf (B.V. in de elektrotechnische installatiebranche voor nieuwbouwwoningen) de financiële situatie in de gaten. Dus wat zit er in het bedrijf aan schulden en bezittingen, wat zijn de inkomsten en uitgaven en kunnen we alles nog wel betalen? Naast de actuele situatie ook de jaarprognoses opmaken. Samen hebben we het bedrijf succesvol weten te verkopen en heb ik een belangrijke bijdrage geleverd in het hele financiële proces.

Zijn voorliefde voor financiën hielpen mij hierin ook verder te ontwikkelen i.c.m. mijn eigen honger naar alles met cijfers en financiën. Door onze gezamenlijke strategie hebben we de economische slechte periode overleefd en het bedrijf overname klaar weten te maken. 

Hij heeft geïnvesteerd in mij en waarbij ik de basis heb gelegd voor mijn eigen carrière.

Na de opleiding voor Virtual Assistant te hebben gevolgd bij Blueberry Dynamic van Thamara Zijlstra ben ik nu zelf Virtual Assistant, waarbij ik mij door opleidingen, cursussen, veel lezen en eigen ervaringen ontwikkeld heb tot Financieel Adviseur. Ik werk nu locatie onafhankelijk, op tijden wanneer het mij uitkomt en de werkzaamheden die ik leuk vind!

 
 

Benieuwd waar de naam Betula Bliss vandaan komt? Klik dan hieronder